Stránky

29. septembra 2016

CAPONATA


Caponata je typicky produkt sicilskej kuchyne. Ide o zmiesanu oprazenu zeleninu (predovsetkym baklazan) v sladkokyslej paradajkovej omacke. Moze sa podavat ako predjedlo alebo aj ako studena priloha.

Suroviny:

1 vacsi baklazan
1 cervena paprika
1 zlta paprika
stonka zeleru
pol cibule
olivy
350 g paradajkoveho pyre (pasirovane paradajky)
sol
4-5 lyzic olivoveho oleja
2 lyzice octu
1 cajova lyzicka cukru

Baklazan a papriky nakrajame na vacsie kusky. Na oleji oprazime nakrajanu cibulu a zeler, pridame baklazan a papriku, osolime a dusime do makka asi 30 minut. Asi 10 minut pred koncom pridame olivy a paradajkove pyre. Ku koncu pridame ocot, v ktorom sme roztopili cukor a nechame kratko povarit. Vsetko nechame vychladnut. Podavame izbovej teploty alebo priamo z chladnicky, kde toto jedlo mozeme konzervovat asi 3 dni.

Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára