Stránky

18. júna 2016

OMACKA NA CESTOVINY S FASIRKAMI

 

Suroviny na fasirky:

bravcove a hovadzie mlete maso (v pomere 50:50)
struhanka
stary chlieb/rozky
mlieko
1-2 lyzice struhaneho parmezanu (alebo syru grana)
oregano, petrzlenova vnat
sol
mensie vajce
cibula, cesnak (trochu podla chuti)

Na omacku:

mrkva, zeler, cibula
olivovy olej
paradajkove pyre
sol


Pripravime si fasirky. Stare rozky nakrajame a zalejeme mliekom, aby zmakli. Vyzmykame a pridame maso a ostatne suroviny. Cibulu a cesnak nastruhame. Dobre premiesame, ak je zmes prilis makka, zahustime struhankou. Robime gulku velkosti vacsieho orecha.

Nakrajame na male kocky mrkvu, zeler a cibulu a oprazime spolu s fasirkami na olivovom oleji. Zalejeme paradajkovym pyre, osolime a varime zakryte cca 1 hodinu. Obcas premiesame.

Podavame s uvarenymi cestovinami.

Dobru chut!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára