Stránky

9. mája 2013

JAHODOVÉ ŽELÉ

 
Milovníkom jahôd ponúkam recept na výborné jahodové želé, ktoré možno servírovať samotné alebo použiť ako plnku na piškótové cesto (ako je to na obrázku), príp. ho doplniť šľahačkou.
 
Budeme potrebovať:
 
600 g jahôd
3 lyžice kryštálového cukru (môžeme pridať alebo ubrať podľa sladkosti jahôd)
2 balenia zlatého klasu v prípade plnky 
 (1 a pol zlatého klasu, ak budeme konzumovať želé samotné)
 
Jahody rozmixujeme, primiešame cukor a klas. Za stáleho miešania privedieme do varu. Ešte horúce želé nalejeme do pohárov alebo na upečené piškótové cesto a necháme vychladnúť a stuhnúť.
 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára