Stránky

16. februára 2013

ČOKOLÁDOVO - VIŠŇOVÉ SRDCE

 
Suroviny:
 
10 vajec
350 ml kryštálový cukor
450 ml hladkej múky
2 lyžice kakaa
pol prášku do pečiva
3 lyžice oleja
 
Na krém:
1 l mlieka
350 g masla
4 zlaté klasy
2 lyžice kakaa
6 lyžíc práškového cukru
vykôstkované višne z kompótu
 
Tmavé cesto: Zo 6 vajec, 200 ml (nie gramov) cukru, 250 ml múky, 2 lyžíc kakaa a 2 lyžíc oleja a polovice prášku do pečiva upečieme cesto, ktoré potom prekrojíme na polovicu.
Svetlé cesto: Zo 4 vajec, 150 ml cukru, 200 ml múky, 1 lyžici oleja a prášku do pečiva upečieme cesto a tiež prekrojíme na polovicu.
Máme teda dve svetlé a dve tmavé cestá.
 
Čokoládový krém: Z mlieka a 3 klasov uvaríme krém. Vychladnutý zmiešame s 250 g masla vymiešaného s 3 veľkými lyžicami práškového cukru a 2 lyžicami kakaa.
 
Višňový krém: V 3 dl šťavy z višňového kompótu (ak chýba, dolejeme vodou), uvaríme 1 zlatý klas. Keď vychladne, vmiešame 100 g masla vymiešaného s 3 lyžicami práškového cukru.
 
Naplníme tortu: spodný tmavý plát natrieme polovicou čokoládového krému, naň ide svetlý plát, višňový krém (do ktorého poukladáme aj višne), druhý svetlý plát, druhá polovica čokoládového krému a navrch tmavý plát. Tortu polejeme čokoládou rozpustenou s trochou masla.
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára